Biografia

Daniel Sàez (Barcelona, 1975)

Vinculat durant anys al món de la pintura, a partir de l’any 2007 decideix començar a compondre música. L’àlbum “Fàbrica” (autoeditat) fou el seu primer treball, que li obrí les portes del BAM (Barcelona) i el MMVV (Vic), a més de rebre molt bones crítiques.

El 2009 el precedí “Virivium” un disc més electrònic, eclèctic i divers en registres. Per aquest disc comptà amb els productors Héctor Xiqués (No neo) i Eloi Caballé (Desert).

Al següent any es presentà al públic flanquejat per una banda roquera molt consolidada per a presentar “A la taverna”, un repertori que flirtejava entre el folk i el rock més incipient dels seixanta. En ‘A la taverna’ s’incorporaven poemes musicats d’autors catalans. Amb aquest treball -festiu i visceral- recorre de punta a punta tot el territori català. Aquell any -2010-, s’endinsà en el món poètic de la ciutat de Barcelona.

Seduït per l’obra del poeta Jordi Pope començà a musicar poemes del seu llibre Escrits, fins a construir un nou repertori del tot musico-poètic. El resultat fou “Deixa-ho córrer, mala bèstia! Poemes de Jordi Pope”, en què hi col·laboraren -en els directes- artistes de l’escena poètica i musical propera a Jordi Pope. El final de gira se celebrà al C.A.T de Gràcia (Barcelona).

L’any 2013 visità el delta de l’Ebre per fer una estada a Lo Baladre (residència d’artistes gestionada pel centre d’art Lo pati). D’aquesta experiència nasqué el disc “Vist des del fangar”. Un disc en què la cançó d’autor es troba amb la cultura d’arrel ebrenca. El concert de cloenda de gira fou a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta.

A Amposta col·laborà amb artistes de l’escena ebrenca. Va musicar textos i va compondre cançons per a accions poètiques; i s’inicià, a més, com a performer.

L’any 2019, restablert a Barcelona, reinicià l’activitat musical comptant amb el suport del segell discogràfic El Mamut Traçut i la col·laboració de Hidden Track records.

El passat mes d’abril presentà el senzill “Com els primers”, el mes de juliol el seguí el doble senzill “El camí” i, el mes d’octubre, un tercer senzill, “El último dìa de nuestras vidas”.

Treballs discogràfics (autoeditats)

Fàbrica. Lp, 2007
Virivium. Lp, 2009
A la taverna. Ep, 2011
Deixa-ho córrer, mala bèstia! Poemes de Jordi Pope. Lp, 2013
Quan tu eres petita i jo era gran. Senzill, 2014
Vist des del fangar. Ep, 2016

Treballs editats amb el segell El Mamut Traçut

Com els primersSenzill, 2020
El camí. Doble senzill, 2020

El último día de nuestras vidasSenzill, 2020

Biography English

Biografia en castellano

%d bloggers like this: