Biografia

   

Format en arts plàstiques per l’Escola Superior d’Art “Llotja”, en Daniel Sàez és un músic i dibuixant de Barcelona que començà la seva carrera musical l’any 2007 amb l’àlbum Fàbrica (autoeditat). Aquest primer treball li obrí les portes del BAM (Barcelona) i el MMVV (Vic).

El 2009 el precedí Virivium, un disc més electrònic, eclèctic i divers en registres. En aquest disc comptà amb els productors Héctor Xiqués (No neo) i Eloi Caballé (Desert).

Al següent any es presentà al públic flanquejat per una banda roquera molt consolida per presentar A la taverna, un repertori que flirtejava entre el folk i el rock més incipient dels seixanta. En ‘A la taverna’ s’incorporaven, per primera vegada, poemes musicats d’autors catalans. Amb aquest treball, festiu i visceral, va recórrer de punta a punta tot el territori català. Aquell any 2010 s’endinsà en el món poètic de la ciutat de Barcelona.

Seduït per l’obra del poeta Jordi Pope, començà a musicar poemes del seu llibre Escrits, fins a construir un nou repertori del tot músico-poètic. El resultat fou Deixa-ho córrer, mala bèstia! Poemes de Jordi Pope en el qual hi col·laboraren -en els directes- poetes de l’escena propera a Jordi Pope. El final de gira se celebrà en el C.A.T de Gràcia (Barcelona).

En el 2013 visità el delta de l’Ebre per fer una estada a Lo Baladre -Residència d’artistes gestionada pel centre d’art Lo pati-. D’aquesta experiència nasqué el disc Vist des del fangar. Un disc en què la cançó d’autor es troba amb la cultura de tradició ebrenca. El final de gira de “Vist des del fangar” fou a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta.

L’any 2020 tornà a Barcelona i presentà tres senzills amb el segell El Mamut traçut en col·laboració amb Hidden Tracks: el primer va ser Com els primers; el segon, el doble senzill El camí (El camí i Amors humans). El Camí és la musicació del poema de l’Elena Sixto (cançó seleccionada per Lluís Llach pel Festival Terra i Cultura, atorgat pel Premi Miquel Martí i Pol), i el darrer, El último día de nuestras vidas que conté dos poemes musicats, A todos de l’artista Josep Grifoll, i l’altre, El último día de nuestras vidas de la llibretera, activista i poeta barcelonina Ana Navío.

La cançó Com els primers i El camí s’inclouen en el seu nou disc El llautó i que encara resta inèdit.

Al 2021 se li encarregà musicar un poema de l’escriptor Marc Granell. El poema escollit pel músic fou Nu, i que es presentà en la primera edició del Festival Híbrida que organitza l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (A.E.L.C.).

L’any 2022 ha musicat i gravat 10 cançons del llibre, inèdit, Cançons d’amor i de revolució de l’artista Enric Casasses. 10 cançons d’amor i de revolució. Lp, 2022 inèdit.

La Col·lecció Grèvol del centre d’estudis d’Avià publicarà aquest 2023 totes les lletres de les cançons d’El llautó i una vintena de dibuixos realitzats pel mateix músic.

Treballs discogràfics (autoeditats)

Fàbrica. Lp, 2007

Virivium, Lp, 2009

A la taverna. Ep, 2011

Deixa-ho córrer, mala bèstia! Poemes de Jordi Pope. Lp, 2013

Músiques per a poètiques. Senzills espars, 2014-2018

Vist des del fangar. Ep, 2016

El llautó. Lp, 2023 (resta inèdit)

10 Cançons d’amor i de revolució. Poemes d’’Enric Casasses. Lp, 2023 (resta inèdit)

Treballs editats amb el segell El Mamut Traçut

Com els primers.  Senzill, 2020

El camí. Doble senzill, 2020

El último día de nuestras vidas. Doble senzill, 2020                                                                                  

A %d bloguers els agrada això: