El llautó

PRESENTACIÓ

Daniel Sàez ens presenta el seu últim treball, El llautóAquest és el sisè disc del músic barceloní, el qual aposta per la sonoritat folk, la poesia i la ironia a l’hora de bastir les seves cançons. Dins d’El llautó hi trobem un assortiment de personatges i diverses situacions fictícies i personals en les quals hi ha un interès especial per fer créixer els textos, amb la voluntat de dur les cançons a llocs inexplorats. En les harmonies, es combina la sonoritat de la música tradicional -més en l’essència que no pas en la forma-, amb les aportacions personals del mateix músic.

Recorregut

Cal destacar que la cançó El camí (poema d’Elena Sixto, musicat) va ser una de les cançons que en Lluís Llach va seleccionar pel Certamen Terra i Cultura – en l’edició de l’any 2020-, que atorga el Premi M. Martí i Pol a la millor cançó adaptada a partir d’un poema en llengua catalana. Algunes cançons d’aquests disc han estat presentades en directe (en formació de trio), en el Teatre Metròpol de Tarragona dins del festival Híbrida que organitza l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (A.E.L.C.). Tot i que el disc encara no ha estat publicat sota cap segell discogràfic, les cançons d’El llautó es van presentar a la sala Harlem dins del festival Barnasants 2022.

El disc

El llautó és un disc de 14 cançons, trenta dibuixos i la inclusió de 2 vídeos animats realitzats per Sàez. El lligam amb la poesia segueix sent una constant dins del procés creatiu del músic. En aquest treball hi trobem tres poemes musicats.

L’empremta dels músics Nacho López i Roser Alemany ha contribuït, gràcies a la seva implicació i bagatge en els arranjaments, a assolir el so folk desitjat. A més a més, s’ha comptat (en la gravació) amb la participació del poeta i músic Miquel Àngel Marín en les parts de clarinet. Tres anys han estat necessaris per compondre el seu disc més extens i personal, en què s’estrena com a coproductor. El músic i productor Héctor Xiqués (Onasound), s’ha encarregat de la postproducció, mescla final i mastering del disc.

Gestació d’El llautó
El primer repertori d’El llautó guanyà el premi Ebremúsik l’any 2018, i es va presentar en solitari a la plaça Major de Tortosa dins de la programació de la festa Major de Tortosa.

El següent any, 2019, l’autor presentà noves cançons d’El llautó amb el segell discogràfic El Mamut traçut en col·laboració amb Hidden Tracks Records: Com els primers; El camí (doble senzill), i El último día de nuestras vidas que conté dos poemes musicats, A todos de l’artista Josep Grifoll, i El último día de nuestras vidas de la llibretera, activista i poeta de Santa Coloma de Gramenet Ana Navío.

A %d bloguers els agrada això: